Vlag hangt opnieuw uit bij Opleidingscentrum Brabant Water/GOA

  • Onderwijs & Training

Het opleidingscentrum Brabant Water/GOA in Eindhoven, waar mede dankzij Koning Willem Willem I College meerdere succesvolle BBL-opleidingen op het terrein van de infratechniek zijn verwezenlijkt, heeft weer nieuws te melden. Onlangs namen 33 KW1C-studenten, werkzaam bij uiteenlopende bedrijven, hun diploma in ontvangst.

Vlag hangt opnieuw uit bij Opleidingscentrum Brabant Water/GOA

Foto: Vier geslaagden werkzaam zijn bij Baas. V.l.n.r.  Marco Hofkens, Sander van Sundert, Jim Pals en Peter Vissers

In de goedgevulde Oudheidskamer van het provinciaal opererende drinkwaterbedrijf deden opleidingscoördinator Gerard Joosten (Brabant Water) en de KW1C-afgevaardigden Jacques Doomernik en Mark van Esch hun best de diploma-uitreiking in juiste banen te leiden. Het merendeel van de geslaagden ontving het diploma Eerste monteur gas-water-warmtedistributie op niveau 3. Een uit de aannemerij afkomstig kwartet behaalde het diploma Technicus gas op niveau 4, een primeur binnen deze context.

Donkere zolderkamer

De ceremoniemeesters haakten in op de motivatie en het doorzettingsvermogen van de studenten. "Voor de meesten viel de opleiding niet onder de categorie 'appeltje-eitje'. Oftewel: het was regelmatig blokken geblazen. Al die uurtjes op een donkere zolderkamer, en bijna nooit tijd voor een feestje", sprak Van Esch, vakdocent ondergrondse infratechniek, breed lachend. "Wanneer je kiest voor werken en studeren tegelijk vergt dat wat van je. En helemaal als ook nog een gezin om de hoek komt kijken. Wellicht ten overvloede: steun van het thuisfront is vaak onmisbaar", benadrukte senior adviseur Doomernik van het Bureau Bedrijven & Relaties van het college. "Eén ding is zeker: de bedrijven die in deze getalenteerde mannen geïnvesteerd hebben, zullen daarvan vanwege de gerealiseerde verdiepingsslag geen spijt krijgen", vulde Joosten aan.

In de lift

Danny Ouwendijk, directeur van GOA Leidingtechniek, kon dat laatste beamen: "Doorgaans betaalt elke kennis- en vaardigheidsverbreding zich uit. Van alle betrokken partijen hoor je dat dit tot dusverre ook in de praktijk nadrukkelijk is gebleken." Momenteel heeft GOA Leidingtechniek -verspreid over vijf locaties in Nederland- 210 leerlingmonteurs in begeleiding. "Ongeveer veertig daarvan bivakkeren hier in Eindhoven, een opleidingscentrum dat overigens prima is uitgerust met praktijkgerichte (leer)middelen. Mooi om te constateren dat de opleidingen -mede door de sterk groeiende behoefte aan gekwalificeerde arbeidskrachten binnen deze branche- in de lift zitten. Vraag me af of we over een tijdje de diploma-uitreikingen niet naar een grotere ruimte moeten verplaatsen...", grinnikte Ouwendijk.

Sander van Sundert

Buitenkansje

Marco Hofkens (30) is evenals Sander van Sundert (27), Peter Vissers (48) en Jim Pals (23) geslaagd voor het diploma Technicus gas. Alle vier zijn ze in West-Brabant en omgeving actief voor aannemersbedrijf Baas. Operationeel manager Hans Lauwen en HR-adviseur Fabiënne Fouchier, beiden eveneens werkzaam voor het bedrijf, boden hen de kans de tweejarige opleiding op niveau 4 te gaan doen. "Ik heb het als een buitenkansje ervaren. Het is immers altijd wenselijk jezelf te 'upgraden'. Heb een heleboel geleerd, vooral op het vlak van netberekeningen, gastechnische handelingen en veiligheid. Daarnaast is m'n Nederlands en Engels wat bijgespijkerd. Verder heb ik stappen gemaakt als het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid", reflecteerde Hofkens.

Het viertal overweegt om binnen afzienbare termijn een vervolgstudie eraan vast te plakken. Het volgen van de kersverse opleiding Technicus water op niveau 4 geldt daarbij als een van de opties.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!