Vliegende start voor Centrum voor Transport & Logistiek

  • Regionale ontwikkeling

Om Transport & Logistiek te profileren als een aantrekkelijke bedrijfstak voor potentiële werknemers, heeft de provincie Gelderland een bijdrage van bijna € 100.000,- toegekend voor de activiteiten van het Centrum voor Transport & Logistiek Noord-Veluwe (CTL).

Vliegende start voor Centrum voor Transport & Logistiek

Het plan werd bij de provincie ingediend door De Diamant van Midden-Nederland. De formele subsidieaanvraag verliep via Regio Noord-Veluwe. Het CTL kent een vliegende start.

Verbeterde samenwerking

Het CTL gaat voor een verbeterde samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs voor de sector Transport & Logistiek. Het voornaamste doel is het aanjagen van de instroom van kandidaten uit de regio naar opleiding en werk in de sector. Het promoten van het imago van de branche maakt hier deel van uit. Via de Logistieke Tafel Midden-Nederland deelt het CTL kennis en expertise. Hier worden alle bedrijven uit de branche, lid of geen lid, voor uitgenodigd.

Vacatures

Op dit moment zijn vijf bedrijven aangesloten bij het CTL: St. vd Brink (Ermelo), Ploeger (Harderwijk), NE DistriService (Nunspeet), Kattenberg Verhuizingen (Nunspeet) en Van de Brug Internationaal Tanktransport (Putten). Vanwege economische groei en vergrijzing, zijn er vacatures in de branche. De aangesloten bedrijven pakken de werving en selectie hiervoor gezamenlijk op. Ook bieden zij gezamenlijk baangarantie. Voor de eerste vijftig deelnemers ligt er een financiële tegemoetkoming klaar voor opleidingskosten (bij Landstede en Van Buuren).

Kansrijke sector

De bedrijfstak Transport & Logistiek is van oudsher belangrijk in onze regio, mede vanwege de centrale ligging. Bovendien staan de werknemers van de Noord-Veluwe bekend om hun arbeidsethos, betrouwbaarheid en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Daarnaast sluit Transport & Logistiek aan bij andere bedrijfstakken, zoals de maakindustrie en agrofood. Wat gemaakt wordt, moet immers worden vervoerd. In het onderzoeksrapport ‘De Kracht van Oost-Nederland’ geven de onderzoekers aan dat Logistiek één van de drie kansrijke sectoren is voor de Noord-Veluwe.

Mooi voorbeeld

Het CTL is een mooi voorbeeld van een regionaal initiatief van ondernemers en onderwijs, om samen de verantwoordelijkheid te nemen voor een goede aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. De samenwerkende gemeenten hebben via Regio Noord-Veluwe een ondersteunende rol gespeeld bij De Techniek Academie en Care Academy Veluwe in Harderwijk. Verder zijn er de door werkgevers ingerichte (mbo-)opleidingen die goed bij de Noord-Veluwe passen: Opleidingscentrum Gelderpoort voor infratechniek in Hattem, Bouwmensen in Nunspeet en het landelijk opererende SOMA-college met infra-opleidingen. Deze opleidingen dragen stuk voor stuk bij ‘aan het behoud van de Noord-Veluwe als krachtige mbo-regio’.

Klik voor meer informatie op de links over het Centrum voor Transport & Logistiek en over ‘De kracht van de Noord-Veluwe’.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!