Vlissingse Bootliedenwacht, partner in maritieme assistentie

  • Logistiek & Vervoer

De Vlissingse Bootliedenwacht B.V. is uw partner in maritieme assistentie tijdens het ( ont-) meren van schepen en offshore pontons.

Vlissingse Bootliedenwacht, partner in maritieme assistentie

De Vlissingse Bootliedenwacht B.V. is al meer dan veertig jaar een begrip in de Zeeuwse zeehavens. Ondanks het steeds verder uitgebreide dienstenpakket is het (ont-)meren van zeeschepen en offshore pontons in de havens van Vlissingen en Borsele de core business van het bedrijf gebleven.

Met de aankoop van VB1 ‘Schol’ in 1971 was de oprichting van de Vlissingse Bootliedenwacht van Willem en Wilhelmina van Splunder een feit. Wim en zijn zus Wilma staan nu aan het roer van het dynamische bedrijf dat is uitgegroeid tot een specialistische partner in maritieme assistentie en dienstverlening.

(Ont-)meren

“Het afmeren van zeeschepen lijkt eenvoudig, maar het kan zelfs levensgevaarlijk zijn als het niet kundig gebeurt”, vertelt Wim van Splunder. “Ons personeel bezit alle vereiste diploma’s waarmee de communicatie met de loods en kapitein van het af te meren schip soepel verloopt en risico’s tot een minimum worden beperkt.
Schepen meren af langs kades of steigers, maar ook op de rivier of langzij een ander schip of vlotkraan. Bij het afmeren zetten wij diverse hulpmiddelen in, zoals grote of kleine meervletten en winchwagens. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van Zeeland Seaports, de havenautoriteit die de Zeeuwse havens beheert en exploiteert.”   

Overige diensten

De Vlissingse Bootliedenwacht heeft zich steeds verder gespecialiseerd in maritieme assistentie en dienstverlening. “Naast het (ont-)meren van zeeschepen en pontons verzorgen wij in Zeeland een groot pakket aan ondersteunende diensten Onder
VLB Services Bedrijf B.V..

Gediplomeerd

Wim van Splunder: “Onze werkzaamheden vereisen binnenvaartdiploma’s. Als personeelsleden die bij indiensttreding dit niet hebben,”leerlingen”, gaan zij drie jaar lang één dag per week naar school. De opleiding omvat tevens vervoer van gevaarlijke stoffen, VCA, EHBO en Radarkunde. De overige vier dagen varen ze als leerling Bootman. Het voordeel hiervan is dat wij na drie jaar gediplomeerde medewerkers met drie jaar ervaring hebben.”

Groei

“De kaderuimte die wij van Zeeland Seaport en Verbrugge Zeeland Terminals huren is door de groei van onze organisatie te klein geworden. Wij zoeken een ‘grotere jas’ in Vlissingen-Oost van waaruit wij centraal alle diensten kunnen uitvoeren”, besluit Wim van Splunder.

Meer informatie over VLISSINGSE BOOTLIEDENWACHT B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!