Voorbereid op Brexit: met Curio omscholen tot declarant

  • Arbeidsmarkt

De Brexit: er is geen ontkomen aan. Vanaf 1 januari moeten we weer rekening houden met een grens tussen Nederland en Groot-Brittannië. Voor bedrijven betekent dit dat ze hun goederen weer moeten inklaren voordat ze die grens over mogen. Dat brengt een berg (administratief) werk met zich mee. Niet zo verwonderlijk dus dat de vraag naar douanepersoneel de pan uit rijst.

Voorbereid op Brexit: met Curio omscholen tot declarant

Jan van de Wouw van WerkgeversServicepunt West-Brabant pikte de signalen ruim een jaar geleden al op.

Pilot assistent-declarant

Van de Wouw reageerde pro-actief en zocht naar een oplossing voor deze ‘moeilijk te vervullen vacatures’. Samen met Curio Bedrijfsopleidingen zette hij een ambitieus omscholingstraject op touw. Logistiek opleider Evofenedex is voor de declarantlessen benaderd. Het resulteerde in een pittige opleiding tot assistent-declarant met basiskennis logistiek op mbo niveau 4. Jan van de Wouw had het jaar 2021 scherp op het netvlies: ,,Achterover leunen kan echt niet meer. Het is bijna 1 januari. We hebben bewust doorgepakt om op tijd te kunnen beginnen met het traject. De eerste tien mensen hebben sinds eind oktober hun diploma op zak en zes van hen hebben al een baan. Het zou mooi zijn als ze allemaal voor het nieuwe jaar onder de pannen zijn.”

Kandidaten uit WW

Het WerkgeversServicepunt/UWV-project heeft oog voor de wensen van werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Tegelijkertijd biedt het kansen aan mannen en vrouwen in West-Brabant die al langere tijd werkeloos thuis zitten. Jan van de Wouw kan dat belang niet genoeg benadrukken: ,,Allemaal mensen met een hoop levenservaring en een mooi CV die er helaas, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd, niet meer zo makkelijk tussen komen. Dat moet veranderen.” Bij de selectie van de kandidaten werden scherpe eisen gesteld: een brede administratieve achtergrond, communicatief sterk, kennis van een tweede taal, flexibel inzetbaar en fulltime beschikbaar. Daar rolden 15 kandidaten uit tussen de 30 en 60 jaar die aan de opleiding mochten beginnen.

Lees het complete artikel op de website van Curio. 

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!