Waarom zijn online bedrijven succesvol? SIDN analyseert het

  • Technologie

Jij wilt toch ook weten waarom aansprekende online bedrijven met een .nl succesvol zijn? Bekijk dan de nieuwe videoserie: SIDN analyseert.

Waarom zijn online bedrijven succesvol? SIDN analyseert het

De eerste aflevering bestaat uit 3 korte video’s waarin SIDN  online warenhuis fonQ.nl analyseert. Je krijgt praktische ondernemers- en beveiligingstips van fonQ en SIDN, waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Hieronder lees je ook relevante vaktermen die in de video naar voren komen.

Waarom fonQ.nl het webwarenhuis?

fonQ.nl ontstond in 2003 op een zolderkamertje onder de naam Voeljegezond.nl. In relatief korte tijd is het webwarenhuis voor wonen, koken en lifestyle uitgegroeid tot een bedrijf met een omzet van ruim 100 miljoen euro. Daarmee is het een mooi voorbeeld van een succesvolle .nl-onderneming.

fonQ en SIDN

In de eerste ‘SIDN analyseert’ wordt ingezoomd via 3 losse video-afleveringen in op de filosofie van fonQ.nl met CEO Joost Wels. Er wordt gekeken naar de visie van fonQ op de domeinnamenmarkt en de techniek achter de domeinnaam komt onder de loep. Denk hierbij aan het gebruik van open standaarden en security. In de eerste video wordt gestart bij fonQ zelf. Hoe groot is deze nichespeler inmiddels en welke strategische keuzes maakt het webwarenhuis? Zoals je misschien weet beheert SIDN het .nl-domein. SIDN regelt de registratie van de .nl-domeinnamen en doet meer: ze delen bijvoorbeeld kennis, steunen initiatieven voor een beter internet en ontwikkelen nieuwe diensten. De organisatie beschikt daarom over een brede ervaring met .nl en de beveiliging hiervan.

SIDN analyseert fonQ - video

  • SIDN analyseert fonQ deel 1. fonQ en de concurrentie

Abonneer je op ons YouTube-kanaal om direct de volgende video’s te zien na publicatie.

  • SIDN analyseert fonQ deel 2. Hoe blijft fonQ top of mind bij klanten?
  • SIDN analyseert fonQ deel 3. Hoe zorgt fonQ voor online betrouwbaarheid?

Relevante termen uitgelegd

In de video 'SIDN analyseert' bepreekt SIDN een aantal vaktermen die voor online ondernemers relevant zijn. Hieronder vind je een korte omschrijving en soms een link naar meer informatie.

Domeinnaambewakingsservice

Met deze dienst van SIDN bescherm je eenvoudig je online merk tegen phishing en reputatieschade. Met de Domeinnaambewakingsservice (DBS) krijg je waarschuwingen vooraf over de registratie van een domeinnaam die lijkt op jouw merk. Dan kun je in actie komen voordat een aanval start. Lees meer over DBS

IPv6

Ooit de opmerking gehoord dat het internet vol kan raken? Dat klopt. Het oude Internet Protocol versie 4 (IPv4) heeft maar zo’n 4 miljard adressen en dat is daarom hard aan uitbreiding toe. Dat kan met de opvolger IPv6. Het IPv6-protocol heeft een schema waardoor het mogelijk is een bijna oneindig aantal unieke internetadressen aan te maken. Lees meer over IPv6

DNSSEC

Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam. Dat vertalen gebeurt in de nameservers. Helaas is het mogelijk die vertaling te dwarsbomen. Zo kunnen bezoekers van jouw site op een andere site terechtkomen. Of iemand anders kan jouw mails lezen. DNSSEC helpt om dit te voorkomen. Lees meer over DNSSEC

HSTS

We weten bijna allemaal dat HTTPS (met een ‘s’ en het slotje) veilig is, want de verbinding is versleuteld. Maar als je in je browser example.nl intypt dan zoekt die eerst automatisch naar HTTP. Wat de meeste bedrijven doen die HTTPS gebruiken is een redirect instellen. Daardoor blijft er toch nog een stukje van de route onbeveiligd, Een HSTS-header zorgt dat de browser weet dat al je sites op HTTPS werken, zodat zodra je zoekt gelijk op HTTPS zoekt. Als gebruiker kun je het beste altijd HTTPS:// voor je domeinnaam typen (https://www.example.nl), dan zit je direct goed.

Vragen?

Heb je vragen over de video's of wil je meer weten over de  diensten? Bel of mail ons gerust via +31 26 352 55 55 of  support@sidn.nl

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!