WCAA start avondopleidingen voor vliegtuigonderhoudstechnici

  • Maintenance

Technici die graag aan de maintenance van vliegtuigen willen werken kunnen vanaf januari een avondopleiding volgen bij de WCAA.

WCAA start avondopleidingen voor vliegtuigonderhoudstechnici

De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) en de World Class Aviation Academy (WCAA) hebben in het verleden diverse malen verzoeken gehad van mensen die graag modules uit de PART 66 wilden volgen om op die manier de modules voor hun B1.1 en/of B2 categorie te completeren.

Het uiteindelijke doel, na het behalen van de verschillende modules en het voldoen aan de praktijk is om als EASA gecertificeerde B1.1 en/of B2 monteur een licentie te kunnen aanvragen bij de Nederlandse luchtvaar autoriteit. Om aan deze vraag tegemoet te komen, heeft het WCAA besloten deze opleidingen in de avonduren te gaan verzorgen. Normaal wordt deze opleiding alleen door het reguliere onderwijs verzorgd.

Modules

De modulen die op dit moment worden aangeboden zijn module 11A Turbine vliegtuigen aerodynamica, structuren en systemen van turbineluchtvaartuigen en module 13 Aerodynamica structuren en systemen van luchtvaartuigen. Dit is een onderdeel van het totaal aan modules die benodigd zijn. Het complete palet van de opleiding is te vinden via de afbeelding aan de linkerkant.

Examen

De AM&TS is betrokken bij het verzorgen van het examen voor de avondopleiding vliegtuigonderhoudstechnicus. De examens worden door de AM&TS verzorgd onder hun EASA PART 66 / 147 erkenning.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!