WCM Regiolinqs 1: Smart Maintenance needs Smart People

  • Maintenance

Op woensdag 21 juni vond een nieuw event plaats: de WCM Regiolinqs. WCM organiseerde dit event samen met Industrielinqs. Smart Maintenance staat centraal, daarnaast wordt een aansprekend voorbeeld uit de betreffende regio behandeld.

WCM Regiolinqs 1: Smart Maintenance needs Smart People

Dit eerste event vond plaats in Brielle, bij het Scheepvaart en Transport College (STC). Het onderwijs stond prominent op de agenda met het thema 'Smart Maintenance needs Smart People'. Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe generatie proces operators de juiste opleiding krijgen? Ruim 40 deelnemers waren aanwezig.

Smart Moves for Smart Maintenance

Henk Akkermans (directeur WCM) vertelde over zijn recente onderzoek 'Smart Moves for Smart Maintenance'. Hij liet zien dat waar vroeger de industrie voorop liep als het ging over vernieuwingen, de tijden nu veranderd zijn. Onze zoons en dochters groeien al spelenderwijs op met 3d-brillen en virtual reality toepassingen, onze auto's zitten al vol met sensoren en we verwachten dat nieuwe apps op onze smartphone automatisch al integreren met onze locatie, onze agenda etc. Maar, hoe zit het met de Nederlandse industrie? Hoe gaan we er voor zorgen dat deze nieuwe technieken ook daar landen en voor een grote efficientieslag gaan zorgen? In de WCM-fieldlabs proberen we daarom diverse nieuwe technieken uit.

Oefenfabriek

Edwin Langstraat (projectmanager STC) nam het stokje over en gaf aan dat hij met de oefenfabriek van het STC in Brielle een plan heeft om te groeien naar een 'Plant of the Future'. Hij vertelde onder meer over zijn visie over hoe een fabriek van de toekomst eruit komt te zien. Centraal stond hierbij de vraag: in hoeverre verandert de rol van de operator in die digitale fabriek als het bedienen en bewaken naar de achtergrond gaat en hij meer ingezet wordt bij het organiseren en uitvoeren van smart maintenance?

In het iMaintainnummer van september komt een uitgebreid verslag van de dag. Op 9 november 2017 vindt de tweede WCM Regiolinqs plaats, in Drachten.

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!