“We worden getriggerd om nieuwe uitdagingen aan te gaan”

  • Logistiek & Vervoer

XPO Logistics, een inmiddels bekende naam in Wijchen. Het bedrijf heette eerder TCG East & South. Hoe is het nu na de overnameperiode en wat zijn de belangrijkste gevolgen? We vroegen het general manager René Engelen en senior sales executive Ron Robijn.

“We worden getriggerd om nieuwe uitdagingen aan te gaan”

Foto: René Engelen

Sinds de move van de Supply Chain naar de Transport divisie van XPO Logistics in januari 2016 en de rebranding in juli 2016 maakt XPO Transport Solution Wijchen actief deel uit van het Europese transport netwerk van XPO, het zogenaamde ‘XPO Red Europe’ netwerk. Welke veranderingen brengt dit met zich mee?

Ron: “We opereren nu ruim een half jaar onder de nieuwe merknaam XPO Logistics. Het Franse moederbedrijf Norbert Dentressangle werd begin 2015 gekocht door het Amerikaanse XPO Logistics.

Hoe lopen de lijnen?

Ron: “Wij resulteren nu onder XPO Lyon binnen de divisie ‘Transport Solutions’ en zien langzaam de spin-off. Ons kantoor verschijnt steeds meer op de Europese kaart als ‘control tower’, wegtransport, distributie, groepage, LTL, FTL en project verlading. Er wordt van onze expertise gebruik gemaakt. We worden door het ‘XPO Global tender departement’ deels of volledig betrokken in RFQ’s voor Multinationals. De meest recente resultaten daardoor zijn gestart vanaf de Benelux voor Solvay Chemicals Roermond en een samenwerking met K&N voor Lexmark DC België op Zuid Europa. “

Welke interne aanpassingen brengt dit met zich mee?

René: “Vorig jaar al zijn we, met alle betrokken kantoren, begonnen onze lijnen te optimaliseren en zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Operationeel gezien is dit al een hele klus, maar als je daar het digitale infrastructuur bij betrekt wordt het allemaal nóg gecompliceerder. “

In welk opzicht?

René “Veel kantoren werken met een ander TMS, de een wat moderner, de ander meer achterhaald. Deze systemen op elkaar afstemmen of verbinden blijkt zelfs in enkele gevallen niet mogelijk, vandaar dat in de 2e helft van vorig jaar is besloten alle bij internationale kantoren die deel uit maken van dit netwerk hetzelfde TMS te implementeren. Inmiddels is de keuze gemaakt en worden de eerste analyses uitgevoerd. Uiterlijk eind dit jaar zal ieder aangesloten kantoor met elkaar verbonden zijn. “

"We halen veel synergievoordeel uit deze ontwikkeling, denk bijvoorbeeld aan het gemakkelijker uitwisselen van informatie, een betere track & trace d.m.v. status updates en een eenduidige webportal voor onze klanten", aldus René Engelen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen die jullie uit de samenwerking halen?

René: “Waar we als TCG East & South BV van origine louter gespecialiseerd zijn in internationaal transport worden we, nu deel uitmakend van de XPO Logistics organisatie met roots in nagenoeg alle logistieke takken van sport, tevens getriggerd nieuwe uitdagingen aan te gaan”.

Wat voor nieuwe uitdagingen?

Rene: “We zijn momenteel druk bezig met het implementeren van een Last Mile activiteit voor een grote klant waarbij we vanaf midden dit jaar e-commerce bestellingen B2C zullen gaan verzorgen in de Randstad. Hierbij is het tevens de bedoeling om binnen een termijn van 3 jaar transport technisch naar 100% sustainability te gaan waarbij de distributie met elektrische- en gas auto’s zal worden uitgevoerd. Een geweldige uitdaging die ook naar de toekomt mooie kansen biedt. Hierbij worden we uiteraard vanuit de (global) organisatie door verschillende afdelingen ondersteund op gebied van enginering en project ontwikkeling. Alle betrokken afdelingen samenwerkend als één team.

"Op deze manier doen we de kreet #WEAREXPO eer aan!"

Meer informatie over XPO LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!