‘Werken in het groen? Eerst zien en dan geloven!’

  • Arbeidsmarkt

Dat is wat 21 werkzoekenden wilden en waar het WerkgeversServicepunt West-Brabant gehoor aan heeft gegeven. Werkzoekenden waren welkom bij de Gemeente Bergen op Zoom, Bras Fijnaart en Donker Groen om het échte groenwerk in de praktijk te zien, horen en ervaren.

‘Werken in het groen? Eerst zien en dan geloven!’

Tijdens de middag legde Bras Fijnaart uit dat het planten van een boom, waar eerst een grasmat lag, iets is wat niet zomaar even gebeurd. Ook kregen de werkzoekenden de mogelijkheid om een bladblazer uit te testen. Met een motor op de rug en een blazer in de hand gingen zij aan de slag. Na de lunch bij WerkgeversServicepunt, waar ook de nodige uitleg werd gegeven over het leerwerktraject, gingen de werkzoekenden op laatste bezoek bij Donker Groen. Daar was men bezig het snoeien van de bomen langs een fietspad. Meerdere groepsleden (waaronder de klantmanager) mochten ervaren hoe het is om te werken vanuit een hoogwerker op 20 meter hoogte.

Succesvol en informatief

Al met al werd de dag als succesvol en informatief ervaren. Bij alle deelnemende partijen was aan het einde van de dag wel duidelijk dat groenwerk meer is dan een beetje schoffelen en ruimen. Van de 21 werkzoekenden gaven 14 personen aan zeker geïnteresseerd te zijn om te gaan werken in het groen. Medio maart gaat WerkgeversServicepunt daarom een groenmarkt organiseren. Hier kunnen de groenbedrijven en werkzoekenden een 'deal' met elkaar sluiten.

Meer informatie over WerkgeversServicepunt West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!