Werkgevers Estafettestokje naar de gemeente ’s-Hertogenbosch

  • Arbeidsmarkt

Het Keep on Learning Estafettestokje is deze maand welverdiend voor de gemeente ’s-Hertogenbosch. Als lerende organisatie geeft de organisatie alle ruimte aan talentontwikkeling en is daarmee een optimaal presterende organisatie. Van Open Koffies tot digitaal leiderschap, van trainingsprogramma’s tot collega’s die elkaar trainen.

Werkgevers Estafettestokje naar de gemeente ’s-Hertogenbosch

Het stokje is een erkenning voor de manier waarop de gemeente invulling geeft aan leven lang ontwikkelen. Keep on Learning is een initiatief van Noordoost Brabant Werkt, de arbeidsmarktsamenwerking in Noordoost-Brabant.

Gemeentesecretaris Berend van der Ploeg nam het estafettestokje vol trots in ontvangst. Hij startte vorig jaar bij de gemeente maar zag vanaf dag één waar de kracht van de organisatie ligt: in de mensen. “Als lerende organisatie willen we de dingen steeds beter doen voor de inwoners van ’s-Hertogenbosch. Dat betekent dat we onszelf continue uitdagen om onze dienstverlening te verbeteren.”

Eigen regie op loopbaan

Als werkgever stimuleert de gemeente ’s-Hertogenbosch dat medewerkers vooral zelf regie nemen op hun loopbaan. Daar is ook alle ruimte voor. “De wereld om ons heen verandert en het is helemaal aan de medewerker hoe hij daarin meegaat. Wij geven ‘slechts’ een duwtje in de goede richting om duurzaam inzetbaar te blijven,” vervolgt Berend. Naast een trainingsaanbod zijn er ook interne kennissessies en trainingen on the job. Regelmatig organiseren medewerkers zelf trainingen voor collega’s. “Het is zo mooi om te zien hoe collega’s elkaar aansteken met hun enthousiasme en van elkaar leren,” voegt Berend toe.

Digitaal leiderschap

Net zoals andere gemeenten, beschikt ’s-Hertogenbosch over veel data. Slim gebruik van data kan de gemeente helpen om sneller en efficiënter mee te bewegen op trends en ontwikkelingen. Dan is het essentieel dat medewerkers weten hoe met deze data om te gaan. Vooral ook als het gaat om privacygevoelige informatie.

De gemeente heeft zelf de leergang digitaal leiderschap ontwikkeld om de kennis rondom nieuwe technologieën en met data te vergroten. Berend: “We hebben deze leergang opgezet samen met Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Deze ontwikkeling sluit goed aan bij ’s-Hertogenbosch als datastad. De wereld van big data is volop in beweging en als
lerende gemeente bewegen wij daarin mee.”

Van werkgever naar werkgever

De Werkgeversestafette is een onderdeel van de campagne Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Het Estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet.

Kijk voor meer informatie op www.noordoostbrabantwerkt.nl.

Meer informatie over Regio Noordoost Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!