Wervingscockpit; aan de knoppen draaien totdat een vacature perfect vindbaar is

  • Arbeidsmarkt

Olympia Veldhoven kan eindelijk oogsten wat ze de jaren ervoor gezaaid hebben. Daarbij is de dynamiek enorm veranderd. De markt wordt steeds krapper en er zijn steeds minder actieve kandidaten op zoek naar een baan. Olympia wilde een creatieve oplossing hebben om toch kandidaten te werven.

Wervingscockpit; aan de knoppen draaien totdat een vacature perfect vindbaar is

In 2016 heeft Olympia Veldhoven veel geïnvesteerd in het spreken van talenten, maar niet alle mensen die zij spraken konden toendertijd bemiddeld worden. Ondanks dat er weinig vacatures waren, vond de uitzendorganisatie het belangrijk om in gesprek te blijven met deze mensen en zodoende aan zich te binden.

2017, het jaar van de vacatures

Nu is het helemaal anders, '2017, het jaar van de vacatures' zegt men  Veldhoven wel eens. Doordat Olympia altijd veel persoonlijke aandacht heeft voor haar klanten en prospects, weten zij - juist nu - de uitzendorganisatie te vinden. En dat geldt ook voor de werkzoekende waar destijds veel aandacht aan is besteed.

De krapte in de markt op het gebied van goede mensen is merkbaar. Een belangrijke vraag waar Olympia Veldhoven zich mee bezig heeft gehouden is: "Hoe vinden we goede mensen als we allemaal in dezelfde vijver vissen?" En: "Hoe gaan we online verbinden met onze persoonlijke aandacht?"

Uitkomst: de wervingscockpit

Na vele ontwikkelingen en met een goede Marketing en ICT afdeling achter zich, was daar de 'wervingscockpit'! De naam cockpit zegt het al, online draaien aan de knoppen om zo tot een perfect geschreven vacature en goede match te komen.

Inzicht in de interesses en zoektermen 

De wervingscockpit geeft inzicht in de interesses en zoektermen van bepaalde doelgroepen. MBO opgeleide mensen zoeken namelijk op een hele andere manier naar een online vacature dan Hbo’ers. De kunst is dus om een vacature zo te schrijven dat hij interessant genoeg gevonden wordt en dat de juiste mensen reageren.

Inspelen op de doelgroep

Aan de hand van online-tips kan het Veldhovense Olympia een vacature zo schrijven, dat het veel zoekresultaten oplevert. Het streven is daarbij om een vacature zo te publiceren, dat een werkzoekende precies wordt meegenomen in hoe zijn of haar werkdag er uit komt te zien. Als dit allemaal in orde is, wordt ervoor gezorgd dat de functie online komt te staan. De uitzendorganisatie weet op welke kanalen welke doelgroepen te vinden zijn en speelt hier vervolgens op in.

Ook mensen benaderen

Door de kennis van deze doelgroepen, kan er ook via de juiste kanalen gezocht worden naar mensen en vervolgens benaderd worden. Dit wordt gedaan op alle jobboards en de hogere profielen ook via LinkedIn.

De wervingscockpit kan op erg veel manieren worden toegepast. Olympia Veldhoven licht dit graag toe in een persoonlijk gesprek met nieuwe en bestaande klanten.

Online verbinden met persoonlijke aandacht, het een kan niet zonder het ander.

Bel Olympia Veldhoven op (040) 2554868 of stuur een mail naar veldhoven@olympia.nl.

Meer informatie over OLYMPIA UITZENDBUREAU VELDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!