Winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017: Solar Energy Booster

  • Innovatie & MVO

Solar Energy Booster wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017! Tijdens het Kiemt-Najaarscongres op 9 oktober is uit drie genomineerden Solar Energy Booster door de vakjury als winnaar gekozen.

Winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017: Solar Energy Booster

Foto: John Voermans

Jurylid Wilbert Menkveld van Nijhuis Industries (tevens winnaar Jan Terlouw Innovatieprijs van vorig jaar) heeft de prijs met trots en overtuiging overhandigd: "Prachtig systeem om elektriciteitsproductie via zonnecollectoren op huishoudniveau te combineren met warmteopwekking."

Wilbert Menkveld vervolgt: "We voelden ons alsof we ons in de Champions League bevonden, zo hoog was het niveau van de genomineerden. Wat een innovatiekracht in de regio!" Solar Energy Booster heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 gewonnen en daarbij een cheque van 10.000 euro ontvangen. Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de zevende keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Wat is de winnende innovatie?

De Solar Energy Booster maakt gebruik van PV-T. De toepassing van PV-T optimaliseert het gebruik van het beschikbare dakoppervlak omdat uit dezelfde vierkante meter zowel elektriciteit als warmte wordt geoogst. Door de thermische energie en extra opgewekte elektriciteit te voeden aan een warmtepomp kan een modern gebouw zonder aardgas worden verwarmd. Het PV-T paneel kan dus dienen als een gecombineerde vervanger voor zowel gas als stroom.

Ambitieprijs 2017

Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs is ook de Ambitieprijs, een geldbedrag van 5.000 euro, uitgereikt. Exergy Storage met de nieuwe NaSTOR batterijtechnologie is de winnaar van de Ambitieprijs. Naast het prijzengeld wint Exergy Storage vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Bekijk hier de filmpjes van de winnaars:

Over Kiemt

Kiemt is een stichting die zich met haar netwerk van innovatieve bedrijven richt op de energietransitie en circulaire economie, en werkt intensief samen met die bedrijven, overheden, onderzoekers en onderwijsinstellingen in Oost-Nederland. Kiemt heeft als doel via nauwe samenwerking en kennisuitwisseling, innovaties daadwerkelijk te realiseren en een fundamentele basis voor (nieuwe) economische bedrijvigheid en realisatie van energie- en klimaatdoelstellingen te leggen. De stichting heeft circa 230 participanten en deelnemers en omvat een netwerk van inmiddels meer dan 1.200 bedrijven. Kiemt heeft sinds haar oprichting in 2005 inmiddels 70 nieuwe bedrijven ondersteund, waarvan er nu 60 floreren. In totaal heeft dat reeds 700 arbeidsplaatsen opgeleverd (fte’s) en dit aantal groeit gestaag. Sinds 2013 werkt Kiemt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel en haar 230 participerende bedrijven om een regionaal innovatie-ecosysteem te smeden met innovatie, valorisatie

Meer informatie over KIEMT, STICHTING:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!