Witboek Inclusief Ondernemen van Asito roept op tot actie

  • Zakelijke dienstverlening

Schoonmaakbedrijf Asito roept het bedrijfsleven op om meer inspanningen te doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. De organisatie lanceert hiervoor het witboek Inclusief Ondernemen.

Witboek Inclusief Ondernemen van Asito roept op tot actie

Tegelijk spoort Asito de overheid aan om belemmerende wet- en regelgeving aan te passen. Met deze boodschap wordt vandaag in RTL Z programma Z in Zaken Asito’s Witboek Inclusief Ondernemen gelanceerd voor werkgevers van Nederland. Op maandag 15 mei wordt het Witboek overhandigd aan Tweede Kamerleden met arbeidsmarkt in portefeuille. Onder de titel ‘Iedereen doet mee’ laat het Witboek Inclusief Ondernemen zien hoe een daadwerkelijk inclusief Nederland gerealiseerd kan worden.

Aandacht voor deze groep mensen

Hans van Leeuwen, HR-directeur bij Asito: ‘In onze organisatie is onlangs de 1000e medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt binnengekomen. Wij zien de impact die dit heeft voor deze mensen. Met een baan krijgen zij een plek midden in de maatschappij. Daarom roepen wij andere werkgevers al jaren op om ook aandacht te hebben voor deze groep. Wij zijn er vast van overtuigd dat iedere werkgever ruimte heeft of kan maken voor iemand die wat extra hulp nodig heeft om op de arbeidsmarkt actief te zijn. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn met een arbeidsbeperking, een statushouder of iemand die langdurig in de bijstand zit. Iedere werkgever die wil, kan inclusief ondernemen. Ofwel met hulp van het UWV, ofwel zelfstandig. Om de mogelijkheden te laten zien en de positieve impact die dit heeft op de organisatie, publiceren we het Witboek Inclusief Ondernemen. Tegelijkertijd roepen we de overheid op om belemmerende wet- en regelgeving aan te passen.’

Meer informatie over ASITO WEST-BRABANT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!