home » projecten » Bouw »

Woningstichting de Zaligheden blijft inspelen op groeiende behoefte aan woningen in De Kempen

  • Bouw

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) verhuurt woningen in De Kempen aan mensen met een bescheiden inkomen, aan jongeren en ouderen, aan mensen met een beperking of zorgvraag en aan statushouders.

Woningstichting de Zaligheden blijft inspelen op groeiende behoefte aan woningen in De Kempen

Het is de taak van WSZ om te zorgen dat er voldoende betaalbare woningen blijven. Ook voor mensen die extra aandacht nodig hebben.

Onderhoud en nieuwbouw

De Zaligheden investeert in het onderhoud van de woningen met het oog op de toekomst. Er worden keukens, badkamers en toiletten vervangen, energiezuinige maatregelen getroffen en het schilderwerk wordt goed bijgehouden. WSZ anticipeert volop op de woonbehoefte die bestaat in Bladel, Bergeijk, Reusel, Eersel en de kleinere dorpen daaromheen. Voor de komende tien jaar bestaat een enorme vraag naar woningen, ze staat daarom voor een flinke opgave. In 2019 worden in alle negentien kerkdorpjes die De Kempen rijk is, 150 tot 160 woningen door De Zaligheden opgeleverd. Op dit moment maakt ze een inhaalslag in Reusel.

De Ark Reusel

Een voorbeeld van een nieuwbouwproject in Reusel is De Ark; een woongebouw met 25 appartementen. Marco Kokx, projectmanager bij WSZ, is enthousiast over het project. “Het woongebouw, dat pal tegenover het gemeentehuis ligt, krijgt vier bouwlagen. Op de onderste drie woonlagen komen 21 appartementen, waarvoor de indicatieve huurprijzen variëren van 550 tot 575 euro per maand. Daar bovenop komen nog eens vier penthouses, met een verwachte huurprijs van 710 euro.”

De 25 appartementen van circa 60 tot 95 m2 hebben een hal, woonkamer, open keuken, badkamer met douche, één of twee slaapkamers en een balkon. Ieder appartement heeft een berging op de begane grond en er is een brancardlift in het woongebouw. Daarnaast zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen en scootmobiels in de algemene berging.

Toegankelijk en duurzaam

Bij het ontwerp is extra rekening gehouden met de toegankelijkheid en duurzaamheid. De appartementen zijn all electric. Gelet op de duurzame ambities van WSZ en de overheid met betrekking tot wonen zonder aardgas, kennen de nieuwe appartementen straks dus geen gasaansluiting. Marco: “De woningen dragen het energielabel A++.” Het energieverbruik van de woningen komt sowieso al een stuk lager te liggen ten opzichte van een reguliere woning. Dat is dankzij een hogere isolatiewaarde in de schil en betere luchtdoorlatendheid van de woningen, het toepassen van triple beglazing, ventilatielucht-warmtepomp met elektrische warmtepompboiler, PV-panelen (zonnepanelen), ledverlichting ed.

Voor de toekomstige bewoners leveren de duurzame maatregelen een direct financieel voordeel op, want de servicekosten blijven laag vanwege het relatief lage stroomverbruik. Zonnepalen sieren vanaf juni 2019 het dak van De Ark. Dat is de maand waarin de Zaligheden verwacht de appartementen op te kunnen leveren aan de bewoners.

Toekomstige bewoners

Wie de toekomstige bewoners gaan worden is op dit moment nog niet bekend. “In het najaar 2018 komen de appartementen op de markt”, aldus Marco. “Feit is dat er een gigantische interesse in de appartementen is. Begrijpelijk ook. De prijs-kwaliteit verhouding is heel gunstig en het woongebouw ligt op een A-locatie met alle voorzieningen binnen handbereik. De appartementen zijn dus uitermate geschikt voor mensen boven de 55 jaar oud, maar ook jongeren met een handicap moeten prima uit de voeten kunnen in het woongebouw. Geïnteresseerden kunnen zich op de website www.wsz.nl aanmelden voor de digitale nieuwsbrief zodat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Meer informatie over WONINGSTICHTING DE ZALIGHEDEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!