home » projecten » Bouw »

Woonplezier in de Groote Wielen dankzij aannemersbedrijf F.P.H. Ploegmakers

  • Bouw

F.P.H. Ploegmakers uit Vinkel is dé specialist op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en cultuurtechnische werken. Al meer dan 30 jaar realiseren zij met passie, vakmanschap en inventieve oplossingen prachtige eindresultaten voor hun klanten.

Woonplezier in de Groote Wielen dankzij aannemersbedrijf F.P.H. Ploegmakers

Momenteel wordt er onder meer hard gewerkt aan een project in Rosmalen. Het betreft het bouw- en woonrijp maken van locaties in deelgebied De Lanen (onderdeel van de Groote Wielen) en de aanleg van vier duikerbruggen aldaar. Uitvoerder Joey van den Berk vertelt: “Het betreft een uitbreiding van woonwijk De Groote Wielen. In eerste instantie hebben we daar het woonrijp maken aangenomen in Fase I. Vervolgens volgde het bouwrijp maken in Fase II en Fase III. Daarnaast realiseren we er vier duikerbruggen.”

Bereikbaarheid

Rond het woonrijp worden de woningen door de bouwaannemers opgeleverd. De woningeigenaren krijgen dan de sleutel. Gemeente en bewoners willen dan natuurlijk graag dat de definitieve bestrating zo snel mogelijk gereed gemaakt wordt. Ook de aanleg van bijvoorbeeld parkeerplaatsen en voetpaden en het planten van bomen behoort tot deze werkzaamheden. Van den Berk vertelt: “Een goede bereikbaarheid is voor de nieuwe bewoners natuurlijk cruciaal. Zeker ook tijdens de verhuizing en met de aanlevering van materialen als ze nog gaan verbouwen of klussen. Daarom is een goede afstemming tussen ons, de gemeente, de bouwaannemers en de nieuwe bewoners erg belangrijk.”

Riolering

Bij het bouwrijp maken wordt door de gemeente een perceel grond aangewezen die als kale vlakte wordt opgeleverd en waar Ploegmakers dan aan de slag gaat met het aanbrengen van onder meer riolering en het aanleggen van bouwwegen. Daarna kan de bouw van de woningen beginnen. Inmiddels zijn er al huizen die bewoond worden.

Betonwerk

Ploegmakers is op het hoogtepunt van de werkzaamheden met zo’n 20 medewerkers aan het werk in De Lanen. Het totale project loopt nog zo’n twee jaar door. “We zijn daar dus in diverse takken actief: van straatwerk tot rioleringswerken en van grondwerk tot betonwerk: in een straal van 500 meter doen we eigenlijk alles wat je in de wegenbouw maar kunt bedenken.”

Duikerbruggen

Het gebied waarin De Lanen is gelegen kenmerkt zich door de aanwezigheid van enkele diepe lange sloten. De oversteek daarvan wordt gefaciliteerd door de aanleg van vier duikerbruggen. “Die moeten de uitstraling van een oud polderbruggetje krijgen zodat het er esthetisch mooi uitziet. Daartoe hebben wij een uitvoeringsontwerp gemaakt. In overleg met de leverancier zijn die ontwerpen uitgewerkt en berekend. Na goedkeuring van de gemeente, zowel visueel als technisch, gaan we die plaatsen. Dat zal waarschijnlijk na de bouwvakantie van 2019 zijn.”

Huisaannemer

De Groote Wielen is voor Ploegmakers een heel mooie klus. Je zou bijna kunnen zeggen dat het de ‘huisaannemer’ van het project is. Van den Berk: “Mooi dat we bij de aanbesteding steeds als beste uit de bus komen. Dat is een mooi iets. Ook voor de toekomst ziet het er hier goed uit voor ons. De samenwerking met de gemeente Den Bosch verloopt ook prima. En dat smaakt voor ons dus naar meer.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over PLOEGMAKERS B.V., F.P.H. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!