WVS Roosendaal organiseert leerwerktraject richting logistiek

  • Logistiek & Vervoer

Op 23 april jongstleden zijn zes mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gestart met een praktijkgericht ontwikkelings- en leerwerktraject richting logistiek. Dat meldt WVS uit Roosendaal.

WVS Roosendaal organiseert leerwerktraject richting logistiek

Het ontwikkelings- en leerwerktraject loopt in samenwerking met Randstad en het Werkplein Hart van West-Brabant. In het traject krijgen de zes deelnemers een halfjaar lang de kans zich te ontwikkelen in hun werknemers- én vakvaardigheden. Dit om hun kansen te vergroten, zodat zij kunnen doorstromen naar een baan in een sector waar behoefte is aan gekwalificeerd en ervaren personeel. 

De eerste dag

Voor de deelnemers stond de eerste dag van het traject vooral in het teken van kennismaking. Met elkaar, maar ook met de instructeurs en de organisatie. De deelnemers werden eerst hartelijk ontvangen door een vertegenwoordiging van Randstad, het Werkplein Hart van West-Brabant en WVS. Na wat uitleg over het traject en de leerwerkomgeving van WVS, was het tijd voor een rondleiding. Ook was er natuurlijk een moment voor de formele en praktische zaken, zoals het ondertekenen van het contract, het doornemen van de bedrijfsregels en het aanmeten van de werkschoenen.

Aan de slag!

Vanaf dag twee werden de mouwen echt opgestroopt. In tweetallen werkten de deelnemers roulerend mee op diverse afdelingen van de locatie aan het Vaartveld en maakten zij kennis met de functie van het magazijn. Zo werd het belang van de interactie tussen het magazijn en de productieafdeling duidelijk. Ook deden de deelnemers deze dag kort ervaring op met orderpicken en het klaarzetten van halffabricaten (Fabory).

Kennismaken met de wereld van logistiek

Later in de week zijn de deelnemers meegenomen in de wereld van de logistiek. In de vorm van een interactieve presentatie zijn zij bijgespijkerd over het ontstaan van, het werken in en het belang van logistiek. In aansluiting op de presentatie kregen de deelnemers in de middag een rondleiding bij Forever Direct waar ze het werk in de praktijk konden zien. Om de kennis zelf in de praktijk te kunnen brengen, werd er gebruik gemaakt van een praktijkoefenruimte waar aandacht werd geschonken aan het omgaan met logistiek materiaal, tempo en kennis van veilig werken.

Meer informatie over WVS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!