XPO Logistics opnieuw officiële transportpartner van Tour de France

  • Logistiek & Vervoer

XPO Logistics, een toonaangevende wereldwijde leverancier van transport- en logistieke oplossingen, is de officiële transportpartner van de 105e Tour de France, een van 's werelds grootste sportevenementen.

XPO Logistics opnieuw officiële transportpartner van Tour de France

Dit is het 38e achtereenvolgende jaar dat XPO samenwerkt met de Tour de France om alle 21 etappes van de race te ondersteunen en ongeveer 360 ton aan uitrusting over 270.000 kilometer te vervoeren.

Van Noirmoutier-en-l'Île naar de Champs- Élysées

XPO-specialisten in transportevenementen bereiden zich al vijf maanden voor op de Tour de France. Op 7 juli jongstleden zijn de fietsers vanuit Noirmoutier-en-l'Île vertrokken en op 29 juli aanstaande eindigen zij op de Champs-Élysées in Parijs. Zesenveertig XPO-trucks en een team van 55 chauffeurs reizen mee met het evenement en vervoeren materialen zoals barrières, podia, poorten, parcours verf, meubilair voor de dorpen, geluids- en videoapparatuur en merchandise van sponsors.

Een spannende uitdaging

Luis Gomez, managing director-transport, XPO Logistics Europe: "De Tour de France is een spannende uitdaging voor ons team en we zijn trots om wederom de officiële transportpartner te zijn. We ondersteunen dit evenement al tientallen jaren en elk jaar jaar is de spanning voelbaar. Onze rol achter de schermen is essentieel om De Tour de France tot een succes te maken en ervoor te zorgen dat de atleten hun beste beentje voor kunnen zetten."

Andere evenementen

Andere belangrijke wedstrijden die worden ondersteund door XPO Logistics zijn de Arctic Race of Norway, de Marathon van Parijs, Evian Golf Championship, Freeride World Tour, Coupe de France en de Tour de France à la Voile.

Meer informatie over XPO LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!