Zeeland voert de boventoon in culinair Nederland

  • Toerisme & Recreatie

Deze week werd de Ranglijst van ”Lekker 2013” bekend gemaakt. Ook dit jaar mag restaurant Oud Sluis van Sergio Herman zich weer de beste van Nederland noemen.

Zeeland voert de boventoon in culinair Nederland

Het Zeeuwse feestje wordt gecompleteerd door Inter Scaldes in Kruiningen, dat op de tweede plaats staat.
 
Voor Jannis en Claudia Brevet van Inter Scaldes betekende dat een stijging van de vierde naar de tweede plaats in de Restaurantgids Top 100.
 
En daar bleef het niet bij voor culinair Zeeland. Naast de nummer 1 en 2 op de lijst zijn ook de andere Zeeuwse top-restaurants opvallend hard gestegen. De Kromme Watergang uit Hoofdplaat gaat van 35 naar 18. Restaurant Pure C uit Cadzand, ook van Sergio Herman, stijgt van plek 55 naar 23. Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp steeg van plaats 58 naar plaats 37 en La Trinité in Sluis van 49 naar 40. Met vier noteringen, waaronder de nummer 1 positie, mag West-Zeeuws-Vlaanderen zich steeds nadrukkelijker het walhalla van culinair Nederland noemen.
 
De lijst is samengesteld door 70 rapporteurs, op basis van 60 aandachtspunten (van menukaart en wijnadvies, tot interieur, servies en het afscheid). De redactie constateert dat ook dit jaar een flink aantal restaurants de deuren heeft moeten sluiten.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!