Zeeuwse innovatievouchers verblijfsrecreatie groot succes

  • Toerisme & Recreatie

De afgelopen drie jaar heeft NV Economische Impuls Zeeland (Impuls) 18 Innovatievouchers toegekend aan bedrijven in de verblijfsrecreatie met innovatieve plannen voor de sector.

Zeeuwse innovatievouchers verblijfsrecreatie groot succes

Deze innovatievragen hebben een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven en passen in beleidsdoelstellingen van Provincie Zeeland en de gemeenten op zowel toeristisch-recreatief vlak als op duurzaamheidsgebied.

Gedeputeerde Dick van der Velde (Toerisme): ‘’De toekomstbestendigheid van de sector is van groot belang voor Zeeland. Het is goed om te zien dat een groeiende groep ondernemers gebruik maakt van mogelijkheden voor extra ondersteuning. Zeker in deze tijd zien we dat bedrijven die investeren of al hebben geïnvesteerd beter bestand zijn tegen de crisis en beter voorbereid zijn op de toekomst.’’

Innovatievouchers verblijfsrecreatie

Het doel van de innovatievoucher is om ondernemers binnen de verblijfsrecreatie te ondersteunen bij een innovatievraag. De voucher voorziet in een financiële bijdrage van 50% van de kosten (tot maximaal € 5.000,-) voor het inhuren van een externe adviseur die (een deel van) de innovatievraag kan beantwoorden. De innovatievragen kennen verschillende thema’s zoals duurzaamheid, vernieuwende product/markt combinaties, herstructeringsplannen, uitbreidingsplannen en de ontwikkeling van toekomstvisies voor het bedrijf.

Vervolginvestering van 3,5 miljoen

In totaal is in de periode 2017-2019 ruim € 80.000 verstrekt aan innovatievouchers, waarmee een totale vervolginvestering van ten minste € 3,5 miljoen wordt gerealiseerd. De gemiddelde investering per bedrijf varieert van € 75.000 tot ruim € 1 miljoen. Dit investeringsbedrag is gebaseerd op de investeringen van 6 van de in totaal 18 voucherprojecten en is op basis van de door de ondernemers aangegeven bedragen berekend. De vervolginvesteringen van de overige bedrijven zijn hierin nog niet meegenomen aangezien deze nog niet bekend zijn.

Lees hier het complete bericht.

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!