Zeeuwse toeristische ondernemers aan de slag met circulaire oplossingen

  • Innovatie & MVO

Het Interreg 2 Zeeën project FACET stimuleert toeristische ondernemers in de provincie Zeeland, om circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf. Op die manier moeten er nieuwe duurzame verdienmodellen ontstaan.

Zeeuwse toeristische ondernemers aan de slag met circulaire oplossingen

Samen met partners uit Vlaanderen, Frankrijk, Nederland en Engeland wordt gezocht naar circulaire toepassingen op het gebied van water, afval, gezamenlijke inkoop, circulaire accommodaties, duurzame verpakking en (hernieuwbare) energie.

Meerdere kleine pilots

Verspreid over het 2 Zeeën gebied, ondersteunt FACET lokaal diverse praktische, laagdrempelige en kleinschalige pilot- en demonstratie projecten. Op die manier kunnen ondernemers praktische kennis en ervaring opdoen om businessmodellen circulair te maken. Er wordt vanuit FACET expertise en ondersteuning geboden bij het opzetten van deze pilots. In Zeeland worden ondernemers hierbij ondersteunt door NV Economische Impuls Zeeland en HZ University of Applied Sciences.

FACET Innovatietraject

Het FACET innovatietraject is bedoeld voor Zeeuwse mkb-ondernemers in de toeristische sector die willen investeren in verduurzaming van hun bedrijf. Tijdens een persoonlijk innovatietraject wordt samen met deskundige begeleiding gekeken naar bijvoorbeeld slimme oplossingen voor afval, hergebruik van water of bouw van een circulair vakantiehuis.

Ondernemers kunnen kosteloos deelnemen aan het innovatietraject. Aanmelden kan tot 1 november.

Belangrijke aandachtspunten

Bewustwording van bedrijven in de toeristische sector over een duurzame economie, nieuwe verdienmodellen en andere samenwerkingsvormen zijn belangrijke aandachtspunten binnen het project. Daarom worden opgedane best practices zowel regionaal als internationaal gedeeld en uitgewisseld. Hiermee wordt praktijkkennis opgebouwd en krijgen ondernemers steun bij het veranderen naar een circulaire bedrijfsvoering/verdienmodel. Kijk vanaf 1 november voor meer informatie op www.facetwiki.eu.

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!