Zelf gekozen koffie uit veertig nieuwe automaten op provinciehuis

  • Technologie

Veertig nieuwe koffieautomaten voor personeel en bezoekers. Met garantie van goed onderhoud. Dat stond op het wensenlijstje van de provincie Gelderland. Ze schreef een Europese aanbesteding uit en de keuze viel op Van Zutphen Service uit Veghel.

Zelf gekozen koffie uit veertig nieuwe automaten op provinciehuis

Een bijzondere aanpak: eerst de apparatuur uitzoeken en daar vervolgens de juiste koffie bij vinden. Bijzonder, omdat de meeste bedrijven die keuze precies omgekeerd maken. Gedachte van de provincie: eerst de juiste apparatuur vinden, de koffie kiezen we op een later moment. Theo van Zutphen, eigenaar van het gelijknamige servicebedrijf: “Op deze manier is de provincie helemaal vrij in het kiezen van de koffie naar eigen voorkeur.”

In drie weken een nieuwe plek voor veertig automaten

Van Zutphen mocht de machines leveren en dat deed via een door haar uitgekozen fabrikant. Het hele proces viel onder haar verantwoordelijkheid. Tot aan het plaatsen van de machines aan toe. Dat plaatsen gebeurde in juni, door drie personeelsleden van Van Zutphen. In drie weken tijd gaven zij iedere automaat een vaste plek in het provinciehuis, dat nog maar net vernieuwd was.

Ieder jaar een reinigingsbeurt

Het onderhoud van alle apparatuur, dat neemt Van Zutphen als servicebedrijf vanzelfsprekend voor haar rekening. Het betekent dat ze ieder jaar de machines komt reinigen. Dat is in het geval van het provinciehuis een behoorlijke klus, het gaat hier immers om veertig apparaten. Van Zutphen: “Twee van onze mensen komen op zo’n moment gedurende anderhalve week bij de provincie over de vloer.” En het provinciepersoneel zelf, heeft die nog werk aan het onderhoud van de automaten? “Nee hoor, buiten de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden en het bijvullen van de ingrediënten heeft zij nergens omkijken naar.”

Hypermodern

De modernste koffieautomaat van dit moment. Zo omschrijft Van Zutphen de apparatuur die ze voor de provincie uitkoos. “Het digitale display maakt de gebruiker heel zelfvoorzienend, met diverse opties. Verse melk, die vloeit natuurlijk ook uit het apparaat. En de apparatuur maakt volop gebruik van de verwarm- en verkoelingsopties.”

Scholengemeenschap

Overigens is de provincie niet de eerste instantie die haar koffieapparatuur op dergelijke wijze uitbesteed. Het Rijn IJssel College uit Arnhem ging haar voor. Ook voor deze scholengemeenschap installeerde Van Zutphen de automaten en pleegt ze nu jaarlijks onderhoud.

Klantenbestand

Inmiddels doet ze dat ook al achttien jaar voor de Efteling, voor het grootapparatuur dat in het attractiepark staat. Andere grote klanten zijn de universiteiten van Delft en Utrecht, net als het Medisch Spectrum Twente. “Het onderhoud aan alle grootkeukenapparatuur en de koelingen valt hier onder onze verantwoordelijkheid”, licht Van Zutphen toe.

Eigen keuze

Met het servicecontract, is ook het provinciehuis de komende vijf jaar in ieder geval voorzien van het juiste onderhoud. En de soort koffie? Die kiezen ze in Arnhem helemaal zelf.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over ZUTPHEN SERVICE, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!