“Zelf zouden we nooit zo goed kunnen stralen als HVN”

  • Industrie

Voor het stralen van zijn RVS halffabricaten doet plaatwerkspecialist Veluw Metal Creations (VMC) al jaren een beroep op HVN Straaltechniek. “We hebben er geen omkijken meer naar”, vertelt hoofd Bedrijfsbureau Geert van den Hout.

“Zelf zouden we nooit zo goed kunnen stralen als HVN”

Als producent van halffabricaten uit plaatwerk is Veluw Metal Creations (VMC) uit Nieuwkuijk een belangrijke toeleverancier voor onder meer de machinebouw, foodindustrie en infrasector in de regio. Lasersnijden, buigen, lassen of welke bewerking dan ook: als het gaat om het bewerken van plaatwerk heeft het bedrijf alle disciplines in huis.

Eindbewerkingen

De oppervlaktebehandeling van de halffabricaten besteedt VMC uit, schetst Geert van den Hout. “Klanten vragen ons vaak om het RVS eindproduct nog na te behandelen, bijvoorbeeld door het te poedercoaten of te stralen. Dit soort eindbewerkingen besteden we uit; de volumes zijn te klein om zelf te investeren in de benodigde apparatuur. Bovendien missen we de specifieke expertise voor dit soort bewerkingen.”

Mooie afwerking

Voor het stralen van halffabricaten doet VMC een beroep op HVN Straaltechniek uit Oss, vertelt Van den Hout. “Stralen zorgt voor een mooi, afgewerkt eindproduct, zonder lasverkleuringen. Bovendien biedt stralen een extra bescherming tegen invloeden van buitenaf én is het product na stralen makkelijk schoon te maken. HVN is gespecialiseerd in straaltechniek en is voor ons daarom dé aangewezen partij om ons op dit vlak te ontzorgen.”

Jarenlange samenwerking

Hoe lang de twee bedrijven zaken met elkaar doen? Dat durft Van den Hout (zelf nu een jaar of tien bij VMC in dienst) niet met zekerheid te zeggen, maar dat het gaat om een al jarenlang bestaande samenwerking is zeker. “Uiteindelijk draait het uiteraard maar om één ding: de prijs-kwaliteitverhouding. En die is bij HVN prima in orde: het straalwerk zouden wij zelf nooit zo goed kunnen doen. Bovendien komt HVN de te behandelen producten wekelijks op vaste momenten bij ons ophalen, om ze na behandeling weer netjes bij ons af te leveren. Wat dat betreft hebben we er geen omkijken meer naar.” Maximaal flexibel

Van den Hout noemt verder ook nog de flexibiliteit van HVN. “Soms komt een klant met een spoedopdracht. Aan de kant van HVN is dat nooit een probleem: als het nodig is, bewegen ze mee en schakelen ook zij meteen een tandje bij. Wat dat betreft zijn ze net zo flexibel als wij zelf zijn.” Natuurlijk zou VMC ook een straalspecialist iets dichter bij huis kunnen zoeken, stelt Van den Hout. “Maar daar zien we geen enkele reden toe: op HVN kunnen we namelijk altijd rekenen. Al met al een prettige, jarenlange samenwerking, die we de komende jaren ongetwijfeld op deze voet voortzetten.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over HVN STRAALTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?