ZigZag Subsidiefonds stimuleert innovatief ondernemerschap van K&M training - coaching

  • Regionale ontwikkeling

Een laag ziekteverzuim, een positieve sfeer op de werkvloer en een hoge productiviteit. Het ideale scenario voor iedere werkgever. Toch ziet het er in de praktijk vaak anders uit waardoor werknemers soms langdurig uitvallen.

ZigZag Subsidiefonds stimuleert innovatief ondernemerschap van K&M training - coaching

K&M training – coaching gelooft niet in verplichte arbo-trajecten want als dit niet aansluit bij de persoonlijke behoefte van de medewerker, zal er minder resultaat worden geboekt. Daarom ontwikkelden eigenaresses Katja Koelemij en Maike Vermeulen een innovatieve formule die wordt omarmd door werkgevers en werknemers. In 2015 kwamen zij in contact met het ZigZag subsidiefonds en kreeg hun onderneming een extra boost waarmee K&M training - coaching nog meer bekendheid genereerde in de regio en daarbuiten.

ZigZag zoekt vrouwelijk talent

De stichting ZigZag wil vrouwelijk ondernemerschap in Zeeland beter op de kaart zetten. Eind 2014 is de stichting daarom de campagne ‘ZigZag Zoekt’ gestart met een zoektocht naar ambitieuze vrouwelijke ondernemers binnen Zeeland. Elly Hilgers, coördinator van stichting ZigZag, kwam in contact met de dames van K&M Training en Coaching. Zij vertellen in dit artikel wat het ZigZag subsidiefonds hen heeft gebracht.

Wat doet K&M Training en Coaching?
“Wij trainen en coachen medewerkers. Daarbij zijn de hoofddoelen: bewustwording en persoonlijke groei. Medewerkers zitten soms niet op de juiste plek, voelen irritaties naar collega’s, dreigen tegen een burn-out aan te lopen. Vaak mondt dit uit in ziekteverzuim, kort- of langdurig. Wij zijn innovatief in het terugdringen van ziekteverzuim doordat we niet alleen maar gericht zijn op hoe het met de medewerker gaat, maar ook met de mens achter de medewerker op alle levensgebieden. Wij gaan ervan uit dat alles met elkaar samen hangt. Wanneer iemand niet goed in zijn vel zit, om wat voor reden dan ook, is dit altijd zichtbaar en voelbaar op de werkvloer. Wij streven naar het creëren van een win-win situatie voor alle partijen. Of het nu gaat om het versterken van het team, het vergroten van het klantgericht handelen of het verbeteren van het functioneren van een medewerker; je verwezenlijkt je doelen alleen met  succesvolle, betrouwbare en gelukkige mensen op de werkvloer. Als dit niet het geval is, is dit zichtbaar in de resultaten, de sfeer en uiteindelijk kan het ertoe leiden dat er een conflict ontstaat.”

Resultaten

Uit onderzoek is gebleken dat in 2015 82% van alle klanten die onze Transitie Training hebben gevolgd, vinden dat zij beter presteren op de werkvloer, meer voldoening uit hun werk halen, assertiever zijn geworden en beter in staat zijn keuzes te maken. 12% heeft zelf het initiatief genomen om te kiezen voor een andere werkgever. Conflicten zijn hiermee vermeden. Wat een winst is voor iedereen.

Welke groeistappen hebben jullie gemaakt dankzij het subsidiefonds?
“Elly zag onze ambitie en passie. We wilden vooral meer zichtbaar worden, vooral in de zakelijke markt. Vanuit stichting ZigZag kregen we coach Jolijn Reinhoudt toegewezen. Zij coachte ons vooral op marketing gebied. We hebben daarop onze complete huisstijl in een nieuw jasje gestoken, van logo tot website en van folders tot bedrijfsborden. Daarnaast hebben we samen onze doelgroep aangescherpt. Hierdoor communiceren we nu veel gerichter. Het heeft ons toegankelijker gemaakt voor bedrijven en dat resulteert in opdrachten die beter aansluiten bij onze passie en doelen”, vertellen Koelemij en Vermeulen. 

Waarom zouden andere vrouwelijke ondernemers met ambitie zich aan moeten sluiten?
“ZigZag is zeer toegankelijke, laagdrempelige en warme stichting. Je wordt meegenomen en geënthousiasmeerd door het netwerk en de bijeenkomsten die worden georganiseerd. Als je een zoekvraag hebt, kan Zigzag je daarin ondersteunen. Het helpt je om met je bedrijf aan de slag te gaan. Wij zijn blij dat we met Zigzag in aanraking zijn gekomen.

Wat willen jullie tegen werkgevers zeggen?
“Wil je dat de medewerkers met minder inspanning en energie, meer uit de organisatie halen? Wil je een betere sfeer en een hogere tevredenheid op het werk? De TransitieTraining zorgt voor een blijvende groei van persoonlijke effectiviteit van de medewerkers.”

Meer weten over K&M Training - Coaching? Download de brochure of maak een afspraak voor een vrijblijvend inventarisatiegesprek met Katja Koelemij en Maike Vermeulen.

Meer informatie over ZIGZAG, Stichting:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!