‘Zo knap dat rgb producties precies filmt wat onze lasrobots kunnen’

  • Zakelijke dienstverlening

Op film laten zien wat een lasrobot doet, zonder dat de beelden aan kwaliteit inboeten. Dat is een enorme uitdaging. Rgb producties ging die aan toen Valk Welding met de opdracht kwam om de mogelijkheden van een lasrobot - die bij een klant was geïnstalleerd - haarscherp in beeld te brengen.

‘Zo knap dat rgb producties precies filmt wat onze lasrobots kunnen’

Foto: de camera van rgb producties filmt de lasrobots in actie

“Bij het zien van het eindresultaat waren we zeer onder de indruk van de kwaliteit van het filmwerk van rgb producties”, zegt marketing- en communicatiemedewerker Mark van Ispelen. 

Veel licht, een donkere omgeving

Het probleem bij het filmen van een lasrobot is dat het puntje zoveel licht genereert dat de omgeving daardoor grotendeels aan het zicht wordt onttrokken. Van Ispelen: “Daardoor krijg je het proces zelf niet goed in beeld. Voor ons is dat juist essentieel. Onze corebusiness is het leveren van oplossingen voor de lasautomatisering. Zo assembleren wij complete lasrobotinstallaties en voegen wij hier specifieke softwareoplossingen aan toe. Juist die kwaliteiten moeten in zo’n presentatiefilm duidelijk naar voren komen. Dat kan ertoe leiden dat potentiële klanten met ons in contact willen komen.” Rik van den Wildenberg en Freek van Klinken van rgb producties kregen dat wél voor elkaar. “Dat is echt heel knap.”

Verhaal in beelden? Geen taalbarrière

Rgb producties kwam op het pad van het familiebedrijf uit Alblasserdam toen er een lasrobotinstallatie was geleverd aan VDL Containersystemen. “Die installatie wordt op het haventerrein gebruikt voor het lassen van Automatic Guided Vehicles. Van het productieproces van deze AGV’s heeft rgb producties in opdracht van VDL een promotiefilm gemaakt. Daarin speelde ons bedrijf ook een rol. Het was niet alleen een heel professionele film, de kwaliteiten van onze lasrobots werden uitstekend uitgelicht. Als je dat verhaal in beelden kunt vertellen, kun je dat aan iedereen laten zien. Daar zit geen taalbarrière tussen.”

Een logisch en helder verhaal

Valk Welding en rgb producties werken nauw samen. “Rik en Freek doen veel zelfstandig. Ik lever de lay-out van de installatie en geef de specifieke eigenschappen aan. Rgb producties maakt de opnamen op locatie en daar maakt zij een helder verhaal van. De rode draad: de werking van de complete lasrobotinstallatie met alle mogelijkheden en voordelen zo duidelijk mogelijk in beeld brengen. Je moet kunnen zien hoe de complete installatie exact werkt. Binnen drie, hooguit vier minuten moet het verhaal zijn verteld.” Na het zien van het eerste resultaat, worden beelden soms vervangen, andere ingepast. “Dat lassen ze knap aan elkaar. Die overgangen blijven heel natuurlijk.”

Rgb producties spreekt taal van de werkvloer

Wat ook als prettig wordt ervaren: “Filmmakers hebben weleens het idee dat het gaat om mensen. Bij ons draait het om de techniek. Dat snappen ze bij rgb producties heel goed. Daardoor zijn er maar weinig correcties nodig. Kortom, ze spreken onze taal. En de taal van onze klanten. In de film laten we expliciet naar voren komen wat er naast basisopstellingen allemaal mogelijk is met onze lasrobots. Dat kan een klant ertoe verleiden om er op termijn meer uit te halen dan waar de lasrobot in eerste instantie voor is gekocht.”

Rgb producties levert technische hoogstandjes. Ook spreekt het bedrijf de taal van de techniek. “Daarom hebben we met rgb producties diverse projecten gedaan. In de toekomst zullen er waarschijnlijk nog wel meer volgen.”

Auteur: Kees Klijn

Meer informatie over RGB PRODUCTIES:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!