home » projecten » Bouw »

Zoeken naar duurzame oplossingen maakt ondernemen leuk

  • Bouw

“Het is best een klus om verduurzaming over de vloer te krijgen,” vindt Jan van den Hoff van installatiebedrijf Van Den Hoff. “Het gaat steeds beter; er is meer bewustwording.”

Zoeken naar duurzame oplossingen maakt ondernemen leuk

“Wet- en regelgeving helpt mee, maar het monitoringsysteem van BespaarCase helpt, doordat mensen kunnen zien dat ze energie besparen met een nieuwe techniek. De meeste installatiebedrijven focussen op installeren aan de hand van (installatietechnische) bestekken. Wij proberen ons te profileren met onze focus op duurzaamheid en duurzame technieken,” vertelt Van den Hoff. “We worden gevraagd door corporaties en het MKB hoe ze minder energie kunnen gebruiken, zitten dus helemaal vooraan in de lijn.”

Wezenlijke tool

Van den Hoff vindt dit monitoringssysteem ideaal voor het MKB, collectieve woongebouwen en sportgelegenheden. “Het is een wezenlijke tool om onze dienstverlening inzichtelijk te maken en gebruikers bewust te maken van hoe energieverbruik plaatsvindt. Ik ken geen andere systemen dan de redelijk eenvoudige systemen voor consumenten. Dit is gericht op de zakelijke markt en kan ook meer ingewikkelde informatie geven.” Van den Hoff vindt het display toegankelijk, informatie uniform en helder weergegeven en goed dat er naar eigen behoefte lagen in aangebracht kunnen worden. “En je krijgt een analyse van BespaarCase en elementaire zaken zie je zelf terug; en gebouwbeheerders kunnen ook deelnemen aan een masterclass voor meer inzicht.”

Zijn bedrijf stelt klanten verschillende varianten per object voor en benadert klanten ook proactief over mogelijkheden op de markt, met de kosten erbij. “We vertellen bij de klant het hoe en waarom, zodat ze de toegevoegde waarde gaan herkennen. Als een klant nog niet weet waar hij heen wil dan gaan we eerst monitoren. En dan blijven we informeren en de klant meenemen in ons adviesgesprek.”

Rendement komt later wel

“Winst is niet altijd financieel,” stelt Van den Hoff. “Soms kost een duurzame investering niet extra, en soms wel. Duurzame spullen aanschaffen kost geld en het verduurzamen van ons wagenpark ook, maar het verdient het zich op een andere manier later weer terug. Dat zie je bijvoorbeeld met de aanschaf van containers voor afvalscheiding. Uiteindelijk levert de inhoud van die containers juist veel meer op dan de aanschaf van de containers. Hetzelfde geldt voor investeren in opleiding van je mensen. Als mensen dan beter gaan functioneren dan zie je het rendement wel. We moeten op een andere manier naar zaken kijken dan enkel financieel. Het gaat ook om de beleving van mensen, of je er een goed gevoel van krijgt.”

Van den Hoff verklaart het nader. “Het geeft me een goed gevoel om te zoeken naar duurzame oplossingen. In plaats van doorgaan op de automatische piloot merk ik dat ondernemen hierdoor leuk blijft en ontzettend veel mensen enthousiast worden. Ik haal er mijn plezier en enthousiasme uit.” Het zal niet voor niets zijn dat zijn bedrijf jaarlijks in de prijzen valt voor hun duurzame inzet en klanten hen vragen vanaf het begin mee te denken.

Meer informatie over HOFF INSTALLATIEBEDRIJF B.V., VAN DEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!