ZutphenEnergie start lokaal en duurzaam energiebedrijf

  • Innovatie & MVO

Het lokale en duurzame energiebedrijf ZutphenEnergie heeft de eerste 150 klanten binnen en is daarmee een heuse energieleverancier.

ZutphenEnergie start lokaal en duurzaam energiebedrijf

Met twee- tot drieduizend klanten kan de organisatie op meer dan alleen vrijwilligers draaien en is de lokale en 100% duurzame energiemaatschappij professioneel, kostendekkend én blijft er geld over om terug te laten stromen in de lokale samenleving. Daarom is ZutphenEnergie gestart met de wervingscampagne ‘Zomerzon’.

“We richten ons in eerste instantie op de huishoudens en bedrijven die aandacht hebben voor duurzaamheid en vragen hen lid te worden”, vertelt coördinator John Verheijden. “Als we die binnen hebben kan de olievlek zich verder verspreiden.” Er is al berekend dat het energietarief voor leden van ZutphenEnergie lager is dan dat van bijvoorbeeld de NUON. “En het overstappen regelen wij.”

63 miljoen euro

De noodzaak voor een lokale energieleverancier is, wat Verheijden betreft, helder. “De huishoudens in Zutphen besteden per jaar 63 miljoen euro aan stroom en gas. De winst daarover gaat nu naar aandeelhouders. Wat zou er nou mooier zijn als een paar procent van dat geld in Zutphen blijft.”

De gemeente Zutphen juicht het initiatief toe. Wethouder Coby Pennings: “Het is duurzaam en een deel van het geld stroomt terug naar de samenleving. Daar zijn we blij mee. Het zou mooi zijn als steeds meer inwoners hun gas en elektra gaan inkopen via ZutphenEnergie.”

Zomerwind

Met de actie ‘Zomerzon’ krijgen ongeveer 1500 adressen informatie toegestuurd. Wie meer wil weten vindt informatie en een aanmeldformulier voor het lokale energiebedrijf op www.zutphenenergie.nl. Binnenlopen bij ZutphenEnergie kan ook, Overwelving 10 (naast de C&A).

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!