Sectoren Zeeland

Sectoren Zeeland
home »

Zeeland

Biobased economy & Food

De Biobased & Food sector is al eeuwenlang vertegenwoordigd in Zeeland. Vooral in de Agrifood en de Visserij behoort Zeeland niet alleen tot de Nederlandse, maar ook de wereldtop. Daarnaast is met de aanwezigheid van onder andere Dow ook de chemiesector duidelijk vertegenwoordigd.
Meer over Biobased & Food in Zeeland.

Maintenance

De maintenance sector is in Zeeland duidelijk aanwezig. Vooral op het gebied van maritiem onderhoud, windturbine maintenance en chemische maintenance is Zeeland koploper. Ook op het gebied van maintenance is Economische Impuls Zeeland de kartrekker.
Meer over maintenance in Zeeland.

Logistiek

De Zeeuwse havens van Vlissingen en Terneuzen en de strategische ligging van Zeeland tussen de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam zorgen ervoor dat de logistieke sector in Zeeland een rol van betekenis kan spelen. Economische Impuls Zeeland en Zeeland Seaports trekken samen de kar om de Zeeuwse logistiek verder te versterken.
Meer over logistiek in Zeeland.

Recreatie & Toerisme

Het toeristische bedrijfsleven in Zeeland heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Op het gebied van Recreatie & Toerisme heeft Zeeland meer te bieden dan campings aan zee. De VVV Zeeland en Economische Impuls hebben diverse projecten op het gebied van Recreatie en Toerisme. Ook voor zakelijke bezoeken.
Meer over Recreatie en Toerisme in Zeeland.

Zorgeconomie

De zorgeconomie is een belangrijke sector voor Zeeland. De zorgsector zorgt voor een groot aantal (indirecte) banen in Zeeland en biedt ruimte voor innovatie. De Economische Impuls Zeeland heeft een aantal projecten om de zorgsector in Zeeland verder te versterken.
Meer over zorg in Zeeland.