Zeeland - Genieten doe je in Zeeland

Zeeland - sterk in logistiek en toerisme
Zeeland »

De provincie Zeeland, strategisch gelegen tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen in de monding van de rivier de Schelde, is een provincie met een enorme potentie. Hier vindt men zee, prima verbindingen, kilometerslange prachtige stranden, zeehavens, grote spelers in de procesindustrie, een sterk midden- en kleinbedrijf, een goed ontwikkelde logistieke- en toeristische sector en heel veel betaalbare ruimte om te ondernemen.

De onbetwiste nummer 1 echter is en blijft de beschikbare ruimte. Zeeland biedt voor hen die zich oriënteren op mogelijke verplaatsing naar of een nieuwe vestiging in het Zeeuwse, alle fysieke ruimte om te ondernemen. Daarnaast kan de bereikbaarheid van de provincie, met name over water, als belangrijke vestigingsreden worden genoemd. Het biedt excellente toegangsmogelijkheden via de diepzeehavens van Vlissingen en Terneuzen. Beide havens zijn uniek gelegen, tussen Rotterdam en Antwerpen, aan de Westerschelde met een open verbinding met de Noordzee en aldus binnen een uur bereikbaar voor zeeschepen met een maximale diepgang van respectievelijk 16,5 meter (Vlissingen) en 12,5 meter (Terneuzen).

Wonen in Zeeland is altijd de zee en het strand binnen handbereik. En dat komt goed uit, want Zeeland is ook het gebied in Nederland waar de zon het vaakst schijnt. Naast een prachtig bosrijk landschap heeft Zeeland een rijke historie waarvan veel bewaard is gebleven. Er zijn volop mogelijkheden om uit te gaan, Zeeland heeft moderne winkelcentra en alle het aspect veiligheid er in positieve zin uit. De criminaliteitscijfers zijn laag en in de vele rustige dorpen en stadswijken die Zeeland kent, kunnen kinderen nog veilig over straat